“Baby handling” – pravilno postupanje s djetetom

Javite nam se ako niste sigurni na koji način pravilno podizati, spuštati, nositi, hraniti bebu ali i kako provoditi sve ostale aktivnosti od rođenja do prve godine života (igranje i odabir igračaka, uređenje životinje okoline djeteta, poticanje pojedinih segmenata razvoja i slično).

Od čega se sastoji termin pravilnog postupanja s djetetom?

Sastoji se od jednog susreta u trajanju od 90 minuta, za vrijeme kojeg možete postaviti različita pitanja o razvoju vaše bebe dok se ona opušta i prilagođava na okolinu. Zajedno prolazimo kroz osnove baby handlinga (pravilnog postupanja s djetetom), kako bi ih uvježbali i time unaprijedili svoje roditeljske vještine.

Zašto je važan individualan pristup svakoj bebi?

Iako razvoj ima zajedničke karakteristike, svaka beba je, baš kao i svaki odrastao čovjek, individua za sebe, sa svojim specifičnim karakteristikama. Nekoj bebi smeta puno promjena položaja, drugoj je potrebna dodatna podrška na određenom segmentu tijela prilikom npr. podizanja s podloge i sl. Zato je važno da odredimo specifične potrebe vaše bebe kako bi  zajedničko vrijeme s njom imalo najbolji mogući učinak na njezin razvoj.