Rusvaj-online vodič kroz izazove roditeljstva

Rusvaj-online vodič kroz izazove roditeljstva

Razumijem. Usvajam. Savaldavam. Vrednujem. Analiziram.
Jesam dobar roditelj!

Rusvaj je online vodič kroz izazove roditeljstva. Jer roditeljstvo je ponekad baš teško, zar ne?
Razumijemo to i Maja i ja. Zato smo kreirale program koji govori o onome što prolaze svi roditelji, a rijetki priznaju. Maja je psiholog, terapeut u superviziji iz kognitivno bihevioralnih terapija, s iskustvom u radu s djecom i roditeljima predškolske i školske dobi. Za sebe volim reći da je moj posao igra, a igra će vam biti jedan od moćnijih alata na putu roditeljstva. Naše znanje udruženo je u „Rusvaju”, programu koji otvara brojne „tabu” teme roditeljstva.

IDETE S NAMA ?

5 razloga zašto se priključiti Rusvaju:

 1. Dobit ćete znanje koje će vam pomoći da RAZUMIJETE vaše dijete u onim situacijama kada plač, bacanje po podu i odbijanje bilo kakve suradnje postane „nemoguće za ishendlati”. Koje granice su primjerene dobi djeteta? Kako pronaći sredinu između toga što djeci dopuštamo, a što ne? Što se događa s vama i vašim emocijama tada? Kada razumijemo što se događa u nama i djetetu lakše prilagodimo svoje ponašanje potrebama djeteta ali i nas samih.
 2. Kroz odrastanje dijete prolazi kroz različite razvojne faze, a svaka od njih donosi svoje izazove za funkcioniranje obitelji. Da bi znali što se događa s našom djecom trebamo znati u kojoj fazi se ono nalazi. Dobra je vijest što smo Maja i ja prilagodile veliku količinu informacija o razvoju kako bi USVOJILI one koje su vam, kao roditelju, zbilja potrebne.
 3. Usklađivanje poslovnih i obiteljskih obaveza, partnerskih odnosa, starije i mlađe djece lavovski je posao. Ponekad nam se čini da vodimo bitku s vremenom, erupcijom emocija ( emocije koje najčešće nisu naše, na naše obično odmahnemo rukom), želja i potreba. Sve to se može SAVLADATI ako imate alate koji će vam u tome pomoći.
 4. Često sami sebe VREDNUJEMO na temelju onog „ što će drugi reći ako vide da se moje dijete baca po podu trgovine? Vi ste najbolji roditelj koji možete biti u ovom trenu, a vaša vrijednost kao osobe i roditelja ne mjeri se time koliko vas je puta dijete „poslušalo”. Ono što najviše vrijedi je naša svijest da trebamo nešto promijeniti u odnosu s djecom, partnerom ili okolinom, naša želja da to zaista i učinimo i naš prvi korak na tom putu. Neka Rusvaj bude vaš prvi korak!
 5. Najvredniji savjet koji sam dobila kao mladi stručnjak je „ Iva, analiziraj svoj rad. Tako ćeš najbolje naučiti.” Ovo je savjet koji prosljeđujem dalje kolegama, i vama roditeljima. Kada naučimo ANALIZIRATI događaje shvatit ćemo koliko su važni naši postupci u svakodnevnim situacijama ( a posebno onim”kriznim”).

Kome je namijenjen Rusvaj?

Roditeljima djece 3 do 6 godina koji žele raditi na sebi i svojim roditeljskim vještinama. Onim roditeljima koji su svjesni da promjena u djetetovom ponašanju kreće promjenom od njih samih, odnosu prema sebi, prema partneru i prema okolini. Rusvaj je i za one roditelje koji žele zasukati rukave i… baciti se na pod, zajedno s djetetom stvarati trenutke u kojima će istraživati, učiti, igrati se, biti tužno, veselo i ljuto, trenutke u kojima će biti ODGAJANO da bude samopouzdana, samostalna osoba koja zna kako se nositi s teškim situacijama i još težim emocijama.

PRIDRUŽITE NAM SE!

Sadržaj, trajanje i cijena?

Radionica je podijeljena u 3 tematske cieline. Svaka traje 90 minuta od kojih je predviđeno sat vremena za Maju i mene ( predavanje) i 30 minuta za vaša pitanja.

 1. Rusvaj roditeljstva – koje izazove nam donosi roditeljstvo, što očekujemo od sebe, djeteta i okoline te kako se nositi sa stresom koji dolazi uz roditeljstvo.
  Datum održavanja: 31.05.2021.
 2. Ah, ta komunikacija – kako komunicirati da nas čuje dijete i partner. Roditeljstvo donosi i promjene u partnerskim odnosima o kojima pričamo tijekom našeg drugog susreta.
  Datum održavanja: 02.06.2021.
 3. Što sve moje dijete treba znati? – posljednji susret posvećen je temama dječjeg razvoja, razvoju vještina te konkretnim primjerima igre koje odgovaraju određenoj razvojnoj dobi.
  Datum održavanja: 07.06.2021.

Cijena:
400,00 kn (sva tri susreta), za oba roditelja, a u cijenu su uključeni:

1. online susreti s dva stručnjaka,
2. e-knjiga „ Rusvaj roditeljstva”,
3. radna bilježnica „ Rusvaj roditeljstva” koja vas vodi iz susreta u susret kroz praktične zadatke.

PRIJAVA: