Korona je zaustavila vježbe za djecu – što možete učiniti sada?

Korona je zaustavila vježbe za djecu – što možete učiniti sada?

Brojni roditelji nalaze se u istom problemu – zbog COVIDA-19 odgođene su svi habilitacijski postupci do daljnjeg. Korona je zaustavila svijet ali sigurno nije zaustavila razvoj vaše bebe. Ona i dalje treba podršku za adekvatan razvoj svojih vještina. Osjećate se bespomoćno pri pomisli na vrijeme koje prolazi, a znate kako je rani razvoj temelj za daljnji tijek razvoja?

Sav taj vrtlog emocija je potpuno normalan u situaciji u kojoj smo se našli no što ipak možete napraviti za dobrobit vašeg djeteta? Grupe na društvenim mrežama i savjeti ostalih roditelja? Ovakav način povezivanja roditelja ima svoje prednosti ali i nedostatke. Komunikacija roditelja sa sličnim problemima može vam pomoći da shvatite kako niste sami, razmjenjuju se iskustva, govorite o onome što vas zabrinjava, dijelite uspjehe vašeg djeteta. No, što kada druge roditelje tražite savjet kako vašu bebu potaknuti da npr. sjedi?

Kao što se i mi odrasli razlikujemo po puno stvari tako se i bebe i njihove razvojne mogućnosti razlikuju. Ono što je pomoglo jednoj bebi da se posjedne ne znači nužno da će pomoći i vašoj. Kada terapeuti kreiraju habilitacijski proces (“vježbe za djecu”) one se temelje na detaljnoj analizi pokretanja. Mi nemamo recept za pojedinu razvojnu vještinu. Svaka motorička aktivnost zahtjeva razvijene brojne vještine koje su potrebne da bi tu aktivnsot beba uspješno odradila. A svaka beba ima različitu kombinaciju vještina koje je savladala i koje tek mora savladati. Stoga, recept i univerzalni savjet za motoričke aktivnosti poput sjedenja, rotacija i ostalih vještina – nema.

Od izuzetne je važnosti da vas stručna osoba navodi kako ćete kod vaše bebe potaknuti razvoj upravo one vještine koja joj nedostaje. Neodgovarajuće poticanje može dovesti do razvoja netipičnih , neželjenih obrazaca pokreta i kretanja koje će kasnije biti teško ispraviti. Internet nam nudi brojne mogućnosti kao I pregršt različitih informacija. I nama stručnjacima je ponekad izazov filtrirati sve te informacije. Zato je važno da se obratite stručnjacima educiranima za rani razvoj.

Online savjetovanje u NeuroArt-u

NeuroArt vam nudi mogućnost online savjetovanja u području ranog motoričkog razvoja. Ovakav način rada nije zamjena za direktan rad u kabinetu ali vas može voditi kroz razvojni put vaše bebe. I dalje se držimo naših osnovnih načela: individualiziran pristup prilagođen potrebama djeteta i obitelji te visoka kvaliteta rada.

Kako izgleda proces online savjetovanja?

Obratiti nam se možete putem kontakta na našoj internet stranici ili facebook stranici. Potom dogovaramo online savjetovanja putem video poziva tijekom kojeg ćete dobiti upute i smjernice za rad s vašom bebom. Dodatne smjernice i aktivnosti dobit ćete putem poveznice na kojoj će vas čekati video koji će biti dostupan sedam dana.

Kolika je cijena online savjetovanja?

Cijena jednog termina savjetovanja iznosi 100,00 kuna, a mjesečnog praćenja koje se sastoji od četiri online savjetovanja 350,00 kuna.